slussen.nu
Slussen - en ny almstrid? Skriv ut Skicka sidan
2010-04-08

Läs på DN-fotografen Lars Epsteins blog om en debatt i en fullsatt Z-sal på ABF-huset i onsdags.

http://www.dn.se/blogg/epstein/2010/04/08/slussen-en-ny-almstrid-6911

 
Rädda fria öppna vyer på Slussen Skriv ut Skicka sidan

Vare sig man är för eller emot rivning av gamla Slussen kan man vara bekymrad över det aktuella planförslaget för framtidens Slussen. Idag den 29 mars var sista dagen för att lämna synpunkter på förslaget under plansamrådet. För alltfler har det gått upp att den hårda exploateringen av Slussen med många nya stora hus kommer att spoliera den världsunika panoramavyn mot Mälaren, Gamla stan och Saltsjön som är så typisk för Slussen idag.

 

Det kan dock aldrig vara för sent att besinna vad denna exploatering kommer att beröva framtida generationer - den frihetskänsla som nästan ger en luft under vingarna tack vare de öppna vyerna.

 
Nya Slussen | 8-filig motorvägsbro Skriv ut Skicka sidan

Förslaget till utformning av nya Slussen som finns utställt på Sjömanshemmet till 29 mars möter kritik. I Svenska Dagbladet skriver två professorer från Arkitekturskolan och sju andra debattörer: "Bilarna dominerar totalt och ges åtta filer koncentrerade till en motorvägsbro. Fotgängare och cyklister på väg från Katarinavägen över Slussen och ner mot Skeppsbron får alldeles för snäv och trång yta."

> Läs artikeln här

Nya Slussen från Strömmen

Att det liknar en motorväg mellan Gamla stan och Slussen visas också av Fredrik Falk på webbsidan "Båsningen". Genom det enkla knepet att skippa den granna färgläggningen i förslaget från Foster + Partners och Berg och istället visa modellen i gråskala framträder en tung skapelse istället för den idyll som utlovas.

> Kolla in Blåsningen här

 

Senast uppdaterad 2010-03-21
 
«FörstaFöregående4142434445464748NästaSista»

Sida 48 av 48