slussen.nu
Sverker Lindström: Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

"Livsfarliga planer för Slussen"

Sektion av Nya Slussen

"Det är dags för Socialdemokraterna i Stockholm att säga nej till moderatledaren Sten Nordin och de borgerliga partiernas delvis livsfarliga planer för Slussens ombyggnad. Oppositionens ledande politiker borde snabbt klargöra att det inte blir något av med Sten Nordin-planerna för Slussen – de går ändå inte att genomföra."

Det skriver journalisten och författaren Sverker Lindström i Dagens Arena och avslutar med orden: "Det är hög tid att ta itu med fiaskot kring Nordins Slussensplaner och skapa en bra lösning byggd på nya kloka politiska beslut – helt blocköverskridande och hållbara."

» Läs hela artikeln här

 
Nordin tappar stöd Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Allt fler föredrar upprustning av Slussen

Nu har Nordins Nya Slussen bara stöd av 35 procent av stockholmarna.
Det är i varje fall » resultatet av en opinionsundersökning gjord av » Opinion Stockholm. 32 procent vill istället ha en upprustning av Slussen som den är idag och 33 procent är osäkra eller vill se ett annat förslag och att man utreder igen. Det är inte bara Slussen som sjunker på grund av dålig pålning, med bara 35 procents stöd håller hela Nordins Slussenprojekt på att kapsejsa. Om det inte ska bli ännu mer kaos i trafiken och det bristande underhållet leda till allvarliga skador måste ansvariga politiker i fullmäktige nu prestigelöst begrunda hur frågan ska få en snabb, framsynt och ekonomisk lösning.

 
ABC om Slussen Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Protesterna mot Slussen ett uttryck för ett större politiskt missnöje- Det finns en stark symbolik i Slusenfrågan. Det handlar naturligtvis om platsen men den kanaliserar också mer missnöje som rör människors levnadsförhållanden säger Kajsa Althén, lärare i journalistik, i ABC:s reportage från möte om Slussen på ABF i Stockholm.

2 april sände ABC också ett reportage om Slussen.
» Kranskommuner kräver besked om Slussen

 
Utfrågning i Nacka Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Oro i Nacka inför Slussenbygget


I går kväll samlades ca 200 personer från Nacka och Värmdö i Nacka konferenscenter för en hearing med sina politiker angående Slussen. Nätverket Nacka/Värmdöbor för Slussen framförde fyra krav som de närvarande politikerna ombads besvara och vidarebefordra:

Hearing om Slussen i Nacka
Foto: Alar Pastaurus

- Ingen byggstart innan det finns en helhetslösning, dvs. inklusive detaljplan för bussterminal för Nacka/Värmdöbussarna
- Bussterminal i bästa läge för omstigning till T-bana och stadsbussar
- Under ombyggnaden ska det finnas fyra filer på Stadsgårdsleden samt av- och påfart till Gamla stan från Stadsgårdsleden vara öppen
- Ingen bussning av Saltsjöbanans resenärer. Saltsjöbanan ska under ombyggnaden minst gå fram till den gamla slutstationen ett par hundra meter före den nuvarande.

Mötet krävde också att Stockholm stad nu gör en snabbutredning av Plan B.

» Pressmeddelande från mötet i Nacka 8 april (pdf 300k)

 
Stigbergsgruppen Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   
PRESSMEDDELANDE

Slussen utan bussen - det slutliga haveriet för en feltänkt plan

Mark och miljö-överdomstolens beslut att inte bevilja staden prövningstillstånd har nu definitivt stoppat den planerade bussterminalen i Katarinaberget.

 
«FörstaFöregående31323334353637383940NästaSista»

Sida 38 av 48