Långsam Slussensida Skriv ut Skicka sidan

Firefox/Explorer/Safari/Chrome/Opera


Den senaste tiden har det från flera håll påpekats att slussen.nu laddar mycket långsamt, ja rentav inte alls
. Det verkar som det är i Internet Explorer (under Microsoft Windows) som sidan laddar extremt långsamt. Än så länge har det inte kommit några rapporter om problem i Firefox, Safari, Chrome eller Opera. Jag vet inte vad som är orsaken. Kanske har uppdaterade versioner av Explorer svårt med den något ålderstigna version av Joomla (open source CMS/publiceringsverktyg) som Slussen Punkt Nu administreras med. Den skulle behöva uppgraderas till en senare version men det är ett arbete som jag inte har möjlighet att utföra, i varje fall inte just nu.

Ett tips är att testa med Firefox, en webbläsare som fungerar under både Windows, Mac OS, Linux och andra operativssystem och som baseras på öppen källkod. För användare av Mac finns Safari redan installerad och kan vara ett alternativ. Andra är Chrome och Opera.

Firefox kan laddas ner gratis här: » http://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/fx/
Firefox görs av Mozilla-projektet som man
kan läsa mer om här: » http://www.mozilla.org/sv-SE/

Ingenting hindrar att man har fler än en webbläsare i sin dator, t.ex. både Explorer och Firefox. Man kan rent av ha nytta av det eftersom olika webbläsare ibland renderar webbsidor olika bra. Ser det inte bra ut i den ena kan man testa den andra. En som hörde av sig om långa nerladdningstider testade i Firefox och återkom med beskedet "nu laddar den mycket snabbare".

Jag tar gärna emot synpunkter och erfarenheter kring det här problemet. Mejladress finns på kontaktsidan.


En av läsarna hade vänligheten att göra ett test. Det visar sig mycket riktigt att slussen.nu och Explorer inte alls tycker om varandra. Däremot fungerar samarbetet mellan slussen.nu och Chrome, Firefox och Safari ganska bra. Någon som har en enkel och bra lösning?