slussen.nu
Inga-Britt Ahlenius m.fl. Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

"Våga backa om Nya Slussen"

OMStart Slussen
Vad för slags OMSTart Slussen avses vid Kolingsborg?


SvD Debatt

"Lösningen med en enda bro är huvudorsaken till Slussenprojektets problem, såväl de funktionella som de stadsmiljömässiga. Den för med sig att flexibiliteteten i trafiklösningen försvinner, vilket bland annat leder till ökad trafik och sämre framkomlighet."

Det skriver elva debattörer 14 juli i Svenska Dagbladet, bland dem Inga-Britt Ahlenius, Gösta Blücher, Sven Britton och Kjell-Olof Feldt. Artikeln är en grundlig genomgång av läget i Slussenfrågan och hur den kunnat hamna så snett. Kommunpolitikerna uppmanas besinna sig innan det är för sent:

"Kommunalpolitik är inte världspolitik, men för oss som lever våra liv i Stockholm är stadens skönhet och funktion viktiga värden. Så gör om och gör rätt, kära kommunalpolitiker. Med John Steinbecks ord: Förmågan att tänka om skiljer den vise från den envise!"


›› Läs artikeln här


 
Curre Hansson (S): Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   


Projektet blir aldrig byggtCurre Hansson (S) talar utanför Stadshuset

Kommunfullmäktige tog igår beslut att bygga Nya Slussen med röstsiffrorna 91-6. Det kan tyckas vara en förkrossande majoritet. Men det speglar inte alls opinionen i frågan om Slussens framtid. Det råder nämligen delade meningar inom samtliga partier. När representantskapet för socialdemokraterna i Stockholm tidigare i år tog beslut i frågan var hela 45 procent av ledamöterna emot förslaget. Att det ändå gick igenom beror bland annat på att arbetarkommunens styrelse inte redovisade fakta på ett allsidigt sätt.

Igår hölls en demonstration mot Nya Slussen utanför Stadshuset. Curre Hansson (S), som varit aktiv i Slussensossarna och ledamot i Landstinget, höll tal och visade med all tydlighet att Slussenfrågan inte alls är utagerad. Opinionen mot Nya Slussen kommer att växa när problemen hopar sig, när trafikkaos uppstår, när hus ska rivas, när bussarna sitter fast i köer. Det här projektet blir aldrig byggt, man kan inte använda skattepengar till att bygga något som blir sämre sade Curre Hansson och fick kraftiga applåder. Det var inte för sent med Almarna, det var inte för sent med Müchenbryggeriet. Det är inte för sent med Slussen.


Curre Hansson: - Den Socialdemokratiska socialministern Gustav Möller sa: "Bara det bästa är gott nog åt folket". Det här projektet blir aldrig byggt. Man kan inte använda skattepengar på det här sättet. Det blir sämre på alla punkter!

 
Samverka för Slussen Skriv ut Skicka sidan
2013-03-16

Trots strålande sol mitt på lördagen blev stora salen i ABF-huset nästan full när SLUSSEN plan B presenterade sitt förslag hur Slussen kan förnyas snabbare och billigare än med stadens Nya Slussen. Och samtidigt värna om panoramavyn, stadens historia och en flexibel trafiklösning.

ABF 16 mars
Z-salen i ABF-huset 16 mars

 
Slussen, Mälaren och Vättern Skriv ut Skicka sidan
2010-09-14

Ny syn på Slussen

I diskussionerna om nya Slussen finns ett förslag utanför kommunens process, Ny syn på Slussen som tar ett helt eget grepp på frågan. En grupp arkitekter har föreslagit att tunnelbanan grävs ner mellan Slussen och Gamla stan när Slussen ändå måste göras om. Det skulle medföra att marknivåerna i området sänks och att den planerade trafikleden inte tillåts dominera stadsbilden.

Samfundet S:t Erik, som ibland kallas Stockholms hembygdsförening, hade bjudit in arkitekterna bakom förslaget för att tillsammans med klimat- och vattenbyggnadsexperter diskutera frågan i en hearing på KTH den 13 september.

 
Stellan Skarsgård: Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Rösta bort "Nya Slussen"
I en 60 sekunders film manar Stellan Skarsgård stockholmarna att göra "Nya Slussen" till en valfråga. I kommunvalet säger Skarsgård att han tänker rösta på ett parti som vill riva upp beslutet om "Nya Slussen" eftersom projektet kommer att förstöra Stockholms skönhet.

Länk till YouTube » https://www.youtube.com/watch?v=g05ix_V1IcQ&feature=youtu.be

 
«FörstaFöregående11121314151617181920NästaSista»

Sida 17 av 48