slussen.nu
Protestuttalande från ABF-möte Skriv ut Skicka sidan
2011-12-01

Närmare 400 personer slöt upp på mötet i ABF igår för att protestera mot förslaget till ombyggnad av Slussen. Musikern Benny Andersson höll ett brandtal och mötet antog enhälligt följande uttalande:

”NEJ TILL NYA SLUSSEN. Vi protesterar mot detaljplanen för Nya Slussen som inte är platsen värdig.

Efter decennier av vanvård vill stadshusmajoriteten pressa igenom en illa genomtänkt ombyggnad av Slussen. En ombyggnad som skapar fler problem än den löser och inte heller tillvaratar platsens landskapsmässiga och historiska värden. Den omfattande och väl motiverade kritiken har mötts med osaklig arrogans.

Vi kräver att planen stoppas och att en oberoende expertkommission tillsätts för att lösa upp den situation som uppstått.”

 
Tomas Rudin (S) i TV4 Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Inför Stadsbyggnadsnämndens möte idag intervjuades oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S) i TV4.

 
343 ratar Foster Skriv ut Skicka sidan
2011-09-28

343 personer har undertecknat Café Blom-gruppens granskning av stadens förslag till framtidens Slussen. Den har samtliga ledamöter i Stadsbyggnadsnämndens fått brevledes inför dess sammanträde i morgon då förslaget framtaget av Foster+partners och Bergs arkitektkontor ska behandlas.

"På punkt efter punkt konstaterar vi att verkligheten bakom perspektiven inte är den solskenshistoria som man vill få oss att tro. Varje punkt borde ensam kunna fälla förslaget." Det skriver Café Blom-gruppen, som består av arkitekter, byggnadshistoriker och andra stadsbyggnadsintresserade, i sin inledning till granskningen.

 
Samfundet S:t Erik vädjar Skriv ut Skicka sidan

I ett öppet brev till Stadsbyggnadsnämnden och Exploateringsnämnden vädjar Samfundet S:t Erik att de låter rationella övervägningar styra planeringen av Slussen.

"Slussens omdaning påverkar kollektivtrafiksystemet i hela Stockholmsregionen. Det handlar inte bara om de framtida utvecklingsmöjligheterna för kollektivtrafiken i Nacka Värmdö-sektorn. Slussens omdaning har att göra med hela tunnelbanesystemets funktion, kapacitet och säkerhet idag, under ombyggnadstiden och i framtiden."

I brevet uppmärksammar man också politikerna på de nya fakta som nyligen framkommit om att tunnelbanebron mellan Slussen och Gamla stan är i mycket sämre skick än man tidigare trott.

» Läs hela brevet (pdf  72K)

 
V avvisar Slussenförslaget Skriv ut Skicka sidan
2011-09-15

Maria Hannäs (V)Vänsterpartiets fullmäktigegrupp i Stockholm beslutade igår att avvisa detaljplaneförslaget om ombyggnad av Slussen som innebär en dålig trafiklösning.

- Det är viktigt att ombyggnaden av Slussen kommer igång så snart som möjligt men det krävs ett nytt och bättre förslag. Det duger inte att slarva med ombyggnaden av en Stockholms viktigaste knutpunkter, borgarnas förslag innehåller en trafiklösning som är helt oacceptabel, säger Maria Hannäs, gruppledare för Vänsterpartiet i Stadsbyggnadsnämnden.

 
«FörstaFöregående4142434445464748NästaSista»

Sida 45 av 48