slussen.nu
Långsam Slussensida Skriv ut Skicka sidan

Firefox/Explorer/Safari/Chrome/Opera


Den senaste tiden har det från flera håll påpekats att slussen.nu laddar mycket långsamt, ja rentav inte alls
. Det verkar som det är i Internet Explorer (under Microsoft Windows) som sidan laddar extremt långsamt. Än så länge har det inte kommit några rapporter om problem i Firefox, Safari, Chrome eller Opera. Jag vet inte vad som är orsaken. Kanske har uppdaterade versioner av Explorer svårt med den något ålderstigna version av Joomla (open source CMS/publiceringsverktyg) som Slussen Punkt Nu administreras med. Den skulle behöva uppgraderas till en senare version men det är ett arbete som jag inte har möjlighet att utföra, i varje fall inte just nu.

 
Nya Slussens ättestupa Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Nya-Slussen?

Arkitekten Lennart Klaesson har som sakkunnig i tillgänglighet granskat detaljplanerna för Slussen och bussterminalen i Katarinaberget. Granskningen grundar sig på vad Plan- och bygglagen och Boverkets byggregler säger.

Förslagen innebär stora nivåskillnader som skapar problem för framkomlighet och tillgänglighet. Det centrala gångstråket mellan Södermalmstorg och Gamla stan, där 17 000 beräknas passera varje dag, har en nivåskillnad på 10,8 meter som överbryggas med en brant trappa motsvarande mer än ett tre våningars hus. Gångförbindelserna via den stora bron uppfyller heller inte kraven på lutning.

Framkomligheten och tillgängligheten vare sig man går, åker rullstol, cykel, buss eller bil är en fråga (en annan är ekonomin) som måste redas ut innan fullmäktige kan gå till beslut om Slussen.

» Ladda ner och läs Lennart Klaessons utlåtande till handikappråden om tillgänglighet i Slussen (pdf 72k)

 
Vänta på t-banebeslut Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   

Handelskammaren:

Bussterminal"Slussens nya bussterminal som ska sprängas ut under Katarinaberget, blir överdimensionerad. För det varnar Stockholms handelskammare, som menar att projekteringen borde vänta tills beslut tas om den nya t-banelinjen till Nacka."

Det skriver Svenska Dagbladet den 15 april.

 
Bildspel om terminalen Skriv ut Skicka sidan
2012-02-11

En ny bussterminal i Katarinaberget

- dyrt riskprojekt som ger nya problem

bussterminal

Arkitekterna Tor Edsjö och Lennart Klaesson har gjort en granskning av planen för ny bussterminal i Katarinaberget i form av ett bildspel (pdf 2.5 MB).

» Ladda ner och studera bildspelet "Buss in i berget?"

 
Kolingsborg Skriv ut Skicka sidan
Av Administrator   
2013-06-22

Stadsbyggnadsnämnden har beviljat rivningslov för Södre torn 1, mer känt som Kolingsborg, alltså den cirkulära byggnaden i mitten av Pelikanslingan vid Slussen. Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet och föreslog bordläggning av ärendet eftersom de juridiska processerna kring detaljplanen för Nya Slussen är långtifrån klara. Mark- och miljööverdomstolens beslut kommer efter sommaren och kan mycket väl leda till att ärendet förs upp i Högsta domstolen. Domstolsbeslut om bussterminalen i Katarinaberget och vattendom är heller inte klara, ens i första instans. Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (s) skriver om beslutet på sin blogg.

 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 1 av 48